Dallamtörés


Szóval volt a Heroes In The Maze kihívás, amire jelentkeztem, és aminek ma lett vége ~ tehát szabad kezet kaptunk a történeteink publikálásában, és még észbe sem kaptam, már kaptam az ösztökélést, hogy töltsem fel, így hát meg is teszem. Ez egy irtó hosszú frostiron történet, ami egész pontosan merevangst, egyrészt mert hát mit is vártok tőlem, másrészt pedig az angst kategóriában indultam a kihíváson. A történet első helyezést ért el, amit kérem nem nagyon tudok sem elhinni sem felfogni, de az biztos, hogy kiugrok a bőrömből örömömben.
Kulcsaim: 
Elsődleges: “Van, amikor az elme akkora ütést kap, hogy elrejtőzik az őrületbe. Noha ez talán nem látszik üdvösnek, mégis az. Van, amikor a valóságban nincs más, egyedül csak a fájdalom. Hogy elmeneküljön a fájdalom elől, az elmének ki kell hagynia a valóságot.” ~ Patrick Rothfuss
Másodlagos:  hárfa: „Lebilincselően hazug nyelved hasztalan, ha tested nem képes játszani a szavak dallamát.”
Harmadlagos:  vérpatak
Játszódik a Bosszúállók után, figyelmen kívül hagyva a Vasember 3-at és a Thor 2-t.
Tartalom: A manhattani csata után Tony nem érzi magát ugyanannak az embernek, a látottak és tapasztaltak feldolgozása nehezebbnek bizonyul, mint hitte. Ámde, mikor Loki kezére felkerülnek a fémbilincsek, megcsillan annak reménye, hogy a földönkívüliekkel való harcoknak és a hősködésnek egy életre vége szakad. Loki távozása előtt figyelmezteti Tonyt, hogy a megpróbáltatásoknak még koránt sincs végük; újabb invázió közeleg (ezúttal az ő közreműködése nélkül), de ezúttal Tony lesz a célkeresztben, illetve az, akit a legjobban szeret, tekintettel arra, hogy az előző sereg pusztulása az ő érdeme volt elsősorban. A férfi természetesen nem hisz neki, csakhogy pár héttel később az asgardi szavai valósággá válnak, és Tony elveszíti Peppert. Tony ezt már végképp képtelen feldolgozni, konokul elzárkózik a valóság és a világ elől, ismerősei kezdenek lemondani róla. Kisvártatva azonban felbukkan a száműzött, tucatnyi sebből vérző, ám változatlanul dörzsölt Loki Laufeyson, egy rendkívül kecsegtető ajánlattal. Kottázatlan zenekompozíció gyászról, tagadásról, és az elszalasztott alkalmakról, tizennégyezer szóban.


Mert van, amit mindig lehet tovább fokozni





Újabb díjakat kaptam az édességes Thiától és Riától, amiket késéssel ugyan, de nagy lelkesedéssel töltöttem ki és még egyszer nagyon köszönöm nekik. Mert már törvénytelenül aranyosak vagytok.