Írtam egy könyvet





Szóval ahogy a cím is sugalmazza, írtam egy könyvet.
(Nem ez az első, de valamilyen értelemben mégis, mert a többi nem érdemes publikációra).
Itt is elejtettem már jó pár megjegyzést ezzel kapcsolatban, főként amiatt, mert az ezen való munka miatt ritkultak meg a posztok egy pindurit. Az elkövetkező időkben sűrűbb frissítés várható, ameddig meg nem születik a következő projekt terve.
2013 nyara óta dolgozom rajta, tördeletlenül 557 oldal 10,5-es betűméretben, ami vad értékeket jelent sztenderd méretekkel. 
A vágás alatt mesélek kicsit róla. 



A könyv címe Astrid, ami egy skandináv női név (ezzel aligha mondtam újat a legtöbbeteknek, azt hiszem). Svédországban játszódik, 2013-ban, műfaját tekintve bűnügyi dráma. Mondhatnánk, hogy krimi, de én nem nevezem kimondottan annak, kicsit feszegeti a műfajok határait. 
A regény fő mozgatórugója és az alapötlet magja az eltökélésem volt, hogy írok egy regényt, ami példázza, hogy mi nők is képesek vagyunk tiszta szívből szeretni egymást. Annyi csodás férfibarátságról olvashattunk már, meg nagy szerelmekről, de a nők ilyen szempontból (is) piszkosul alulreprezentáltak. Ideje változtatni ezen.

A történet középpontjában Kerstin Solberg, harmincegy éves nyomozónő áll. Barátja nem sok, alapvetően csak két kollégája, a hóbortos Olle Mikkelsen és Noak Lindholm, a társa, az egyetlen, aki a mindennapokban képes mosolyt csalni az arcára. A természete nehéz, távolságtartó, ő maga gyönyörű, és éppen emiatt - bevallottan - olykor kissé arrogáns. 
Amikor azonban holtan találják egykori gimnáziumi osztályfőnökét, s mellette egy igen egyértelmű nyomot, mely Kerstin tizenöt évvel ezelőtt eltűnt, legjobb barátnőjére utal, az egész élete fenekestül felfordul. Astrid váratlan és felkavaró körülmények közt történt eltűnése mindez idáig kísértette, főleg, mivel az ügyet sohasem oldották meg. Ebben a nyomozócsoport gondatlansága is igen nagy szerepet játszott, mivel Astrid balhés viselkedése, nem egy esetben börtönviselt barátai, különc öltözködési stílusa rásütötte a "társadalom szemete" bélyeget. 
Kerstin nagy nehézségek árán meggyőzi felettesét arról, hogy a két ügy összefügg, majd Noak támogatásával elszánt nyomozásba kezd, hogy végre kiderítse, mi történt Astriddal 1997. május tizenhetedikének estéjén, amikor is egy feszítővassal a kezében berontott Kerstinék lakásába, és ellátta Kerstin erőszakos, iszákos nevelőapjának baját, majd elrohant, és soha többé nem került elő.  

A történetről nagy vonalakban ennyit tudok szpojlermentesen elárulni. Tőlem megszokottan lassú ütemű, a lelki változásokra nagy figyelmet fordító regény az Astrid, ami többek közt olyan témákat igyekszik boncolgatni a svéd tél fogvacogtató, komor, zárkózott díszleteiben, mint a családon belüli erőszak, nemzetközi szervezett bűnözés, női barátság, média, előítéletek, kihasználás, élethazugságok. 
Természetesen, mint ahogy a téma, meg a tény, hogy én írtam indikálja, nem egy vígjáték. Korhatára szigorúan 16+. Erőszak, felkavaró tartalom, életszerű mennyiségű káromkodás, illetve szex bőséggel akad benne. 

Ez lett volna életem eddigi legnagyobb projektjének rövid bemutatkozása.
Hamarosan jelentkezem a Mily rongyos... soron következő, egyben utolsó részével, majd pedig egy jó bőséges ficesővel, ha még bírjátok cérnával.

Puszi! ♥ 

8 megjegyzés:

  1. Nagyon büszke vagyok rád, sis, ezt nem győzöm hangsúlyozni mindenhol. :3
    Alig várom, hogy olvashassam a regényedet! * ------ * Tudom, hogy kiváló történetet olvashatunk majd - ahogy tőled megszokhattuk, kedves. <3
    És a Mily rongyost is izgalommal várom! :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sis! ♥
      Nélküled nem ment volna. Köszönöm a kedves szavaidat és a támogatásodat, mind olvasó, mind olvasóból és bloggertársból lett barát ♥
      Készülj fel a kérdések tömkelegére :D "És ehhez a részhez mit szóltál? Róla mi a véleményed? Szerinted ez így volt jól? Váá"
      Mily rongyossal jól állunk, nem soká hozni fogom :3

      Törlés
  2. *O* Olvasni akarom! És szagolgatni, meg nézegetni a könyvespolcomon. <3 Alig várom már.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. * attack hug *
      Jaj te kincs, nagyon-nagyon köszönöm! ♥ EZ kimondhatatlanul sokat jelent nekem. ToT

      Törlés
  3. WOW. Alig várom. Bár én csak a Sif/Loki fabficet olvastam...az is egyszerűen rémisztően jó volt! imádom ahogy irsz! hajrá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajistenem, nagyon szépen köszönöm! ♥ Nagyon-nagyon örülök, hogy szívesen olvasol tőlem, és köszönöm, hogy ezt meg is írtad nekem. ♥
      Valószínűleg hamarosan saját, original történeteket is posztolni fogok ide, amelyek túlnyomórészt nem slashek, remélem, lesz köztük, amit annyira fogsz élvezni, mint a Lygavarirt. ^_^

      Törlés
  4. Na hát, örülök, hogy idetaláltam :D Sok sikert a könyvedhez, már várom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát még én mennyire örülök, hogy itt vagy! ♥
      Köszönöm a kedves szavakat, folyamatosan update-elni fogok, hogy mi újság. :3 És persze hozom a frisseket, amilyen sűrűn csak lehet.

      Törlés